Спосіб приготування: 4 гр сировини залити 1 склянкою (200 мл) гарячої води, настояти на водяній бані 15-20 хвилин, процідити, приймати дорослим по 1/2 склянки 2 рази на день під час їжі. Готовий настій зберігати у холодильнику. Тривалість прийому – 1 місяць. Склад: кора осики.

Кора осики полегшує кашель, знімає біль та запалення, зміцнює організм, покращує апетит, позбавляє організм від гельмінтів. Вона має також жарознижувальні, антиоксидантні, протимікробні властивості. Осиновою корою лікують діарею та ревматизм.

Спосіб застосування та дозування Осика кора 50г Настій: 30 г кори залити 1 склянкою окропу та настояти в термосі протягом 2 годин. Приймати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день. 2. Відвар: 30 г кори залити 2 склянками окропу та варити на повільному вогні до отримання обсягу в 1 склянку.

Застосування: приймати по 1 ч. л. (2 г) без верху 3 рази на день після їди, запиваючи водою, протягом 10 днів. Протипоказання: індивідуальна нестерпність.