Приблизно 8-9 столових ложок вівса (це буде близько 100 г), необхідно помістити в каструлю і промити в холодній воді, після чого залити окропом. Довести до кипіння і варити на дуже повільному вогні хвилин 5-10, орієнтовно поки кількість води не зменшиться приблизно на чверть.

Овес зміцнює імунітет і справляється з вірусними захворюваннями, допомагає організму швидше одужувати. Маючи потогінну дію, овес знижує температуру під час хвороби. Лікування печінки – одна з ключових можливостей злаку. Печінка чиститься спеціальними відварами.

Цим же визначається тривалість курсу, кількість відвару та нюанси його прийому. Для м'якого очищення кишечника слід приймати відвар протягом місяця, щодня перед їжею. Є варіант із розвантажувальними днями. Раз на тиждень слід їсти тільки кашу з вівса, а перед нею випивати відвар.