Азотна капсула поміщається в банку перед закриттям та наповнюється азотом. Через невелику дірку всередину кулі потрапляє невелика кількість пива. Коли банку відкривають, тиск різко падає, азот у капсулі витісняє пиво у банку. Кулька починається пересуватися банком, спінювання напій.

Азотна капсула збільшує тиск усередині банки, в результаті пиво через отвір надходить у саму кульку, повністю заповнюючи його. При відкритті тиск різко падає. Азот починає витісняти пиво з капсули назад у банку.

Guinness Draught повинен подаватися при досить низькій температурі 6 °C, а Extra Cold Guinness за температури 3,5 °C. Виробник рекомендує пити пиво так, щоб піна залишилася на верхній губі для кращого смаку.

Темне пиво Guinness («Гіннес») з капсулою «Гіннес Драфт» у жерстяних банках – це найпопулярніший сорт напою, для якого використовується азотна капсула.