Найкраще розбавляти ром вишневим, ананасовим або лаймовим соком, кокосовим молоком або іншими фруктовими фрешами (свіжими соками), балансуючи смак і міцність. Найпопулярніша пропорція – 1:2 (одна частина рому до двох частин соку). В Америці білий ром ще розбавляють колою або содовою (звичайним газуванням).
Класика жанру – подати ром у сніфтерах, роксах або келихах типу Ноузинг. Найчастіше вони використовуються, коли на столі стоїть пляшка з витриманим ромом, – його прийнято пити у чистому вигляді. За прикладом віскі. І за бажання ром можна з'єднати з льодом – обсягу келиха цілком вистачить.
Найпростіша закуска до рому оливки, фаршировані ніжним сиром. Чорний ром за традицією споживають як діжестив. Найкраще покращує травлення темний ром у поєднанні з чорним шоколадом, легкими сирами (Гауда), апельсинами з коричним присипанням, горіхами. Ром можна додати до кави або гарячого шоколаду.