При анемії корисно вживати суміш соків буряків, моркви та редьки, взятих у рівних частках (п'ють довго – протягом декількох місяців). Приємніше на смак напій із бурякового та яблучного соку (по 0,5 склянки) з додаванням 1 ч. ложки меду; приймають його 2 рази на день.Apr 16, 2021

Приймати першу дозу – обов'язково натще, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий на ефірні масла. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, якого потрібно позбутися.

Для здорового організму нормою вважається 200-300 мл бурякового соку на добу, що вживаються не за раз, а за 3-5 прийомів. Будь-які свіжі соки з овочів радять пити на порожній шлунок за хвилин 20 до їжі.

Навіть здоровим людям не варто пити свіжовичавлений буряковий "Фреш". Цей модний зараз серед шанувальників здорового харчування напій може спричинити спазми судин. Дієтологи радять дати соку трохи відстоятися, тоді з нього зникнуть небезпечні фракції.