Здоровим дорослим людям можна вживати до 3-4 г свіжого імбиру на день — приблизно до однієї чайної ложки, але не натще. Так він не дратує слизову оболонку шлунка. Але якщо імбир у порошку, краще обмежитися половиною чайної ложки на день: у сухому стані він більш концентрований.Mar 11, 2021
Ця приправа добре поєднується з м'ясом, куркою, рибою, тушкованими овочами. Незамінна вона і в деяких видах випічки, наприклад, у імбирних пряниках і паску. Сушений імбир нерідко додають у чай, квас, збитень, кисіль, медовуху, брагу, наливки, настоянки, з ним варять імбирний ель.
У засушеному імбирі джинджерол перетвориться на шогаол — корінь, навпаки, буде вдвічі гостріший за свіжий. З вітамінів у складі імбиру найбільше РР, К та В6. Разом вони допомагають нервовій системі впоратися з підвищеними навантаженнями, покращують пам'ять та розганяють обмінні процеси в організмі.
Чай з імбирем – покроковий рецепт з фото
- Імбир мелений/сушений – 5-8 шматочків/1-2 ч. л.;
- вода очищена – 1 л;
- лимон – 2-4 часточки;
- кориця, бадьян – за смаком та бажанням;
- мед або цукор – за смаком.