Сухі, напівсухі та напівсолодкі білі вина подають за температури від 8 до 12 °C. Оптимальною температурою для солодких вин є від 10 до 16 °C. Найнижча температура подачі у ігристих (6–12 °C) та у кріплених вин (від 6 до 9 °C). Jan 30, 2018

Фруктові напої, натуральні десертні чи тонкі сухі білі вина краще подати за температури від 14 до 16 0С. Ще прохолодніше мають бути їдальні білі або рожеві солодкі вина, а також сухий Херес. Доречне значення – 10-13 0С. Більшість ігристих сортів подають до столу з температурою не вище 7°С.

Діємо за схемою:

  1. Келих ставимо на стіл. Тримати його на вазі – правило поганого тону.
  2. Напій наливаємо, взявши пляшку обома руками. …
  3. Коли порція вина вже в келиху, трохи повернемо пляшку, щоб залишки алкоголю не залишилися на шийці.
  4. Протираємо шийку серветкою і ставимо напій на стіл.

Офіціанти наливають вино завжди правою рукою, тримаючи руку над етикеткою та підійшовши до відвідувача праворуч. Чарки та келихи не наливають догори, зазвичай залишають 2 см до краю. Принісши винозамовлене відвідувачем, офіціант повинен показати йому етикетку і після цього, отримавши дозвіл, відкоркувати пляшку.