Келихи зазвичай розташовуються праворуч від тарілок в одну лінію під кутом 45 градусів до краю столу. Оскільки кожен тип напоїв також подається у певний час трапези (аперитив, основний напій, десертний напій, дижестив), келихи забираються разом із тарілками та приладами.

Келихи, чарки, фужери для сервірування столу

  1. Праворуч від тарілок ставлять келихи та чарки у тій самій послідовності, в якій будуть подавати напої. …
  2. Келих, чарку для алкогольних напоїв ставлять праворуч від основного фужера. …
  3. Лікери та горілку подають у маленьких чарках, з ніжкою чи без.

Як правильно ставити келихи на стіл Розташування келихів на столі має бути зручним для присутніх – келихи ставляться в деякій відстані від столових приладів та тарілок – щоб їх випадково не зачепити, проливши при цьому вміст.

Існує загальне правило: склянки та келихи повинні розташовуватись трохи правіше основного фужера в порядку подачі страв. Їх ставлять блоком у два ряди, півколом або завдовжки. Відстань між келихами має бути приблизно 1 см. Неодмінна, але дуже важлива деталь сервірування столу – серветки.