Для роботи з листовим желатином, його потрібно попередньо розмочити протягом 5 хвилин у холодній воді, а потім легко віджати. Щоб приготувати холодні страви, віджатий желатин слід підігріти до повного розчинення.

Необхідна кількість аркушів желатину замочити протягом 3-5 хв у холодній воді до утворення м'якої консистенції, після чого віджати. 2. Додати їх у гарячу, але не киплячу рідину-основу та перемішати до повного розчинення.

Листовий желатин є дуже тонкими пластинами, приблизно по 2.5-5 грам. Замочувати листовий желатин необхідно у дуже великій кількості холодної води. Желатин сам убере необхідну кількість води. Час замочування буде приблизно таким же, як і у порошкового желатину – 5-15 хв.

Листовий желатин. Замочується в будь-якій кількості холодної води (10-15 ° С). Пластини беруть стільки водискільки їм потрібно.