Перед приготуванням м'ясо маралу рекомендується вимочувати. Це необхідно зробити перед варінням та гасінням. Якщо зібралися запікати чи смажити, то не обов'язково.

М'ясо маралу вважається дієтичним і вітамінізованим, здатним віддаляти старість. В склад м'яса дикого марала входять понад 16 видів амінокислот, вітаміни Е, групи В, магній, калій, залізо, натрій, марганець, селен, цинк, мідь та фосфор.

Калорійність продукту досить низька, оленину можна, можливо вважати дієтичним м'ясом. У м'ясі також містяться мікроелементи – залізо, мідь, селен, марганець, цинк, магній, калій, натрій, кальцій та фосфор. Саме такий багатий склад роблять оленину неймовірно смачним та корисним продуктом для людини.