Рецепт мазі із золотого вуса. Подрібнити листя, пагони через м'ясорубку, змішати з дитячим кремом або вазеліном, з олією, можна взяти будь-який жир – яловичий, свинячий, борсучий у пропорції 2:3, ретельно перемішати, перекласти в баночку з темного скла. Мазь зберігати у холодильнику.May 17, 2018

Як приготувати?

  1. Наріжте лікарську рослину невеликими кубиками, помістіть у скляну тару, залийте горілкою чи спиртом обсягом 500 мл.
  2. Наполягати засіб потрібно протягом 14 днів у темному прохолодному місці.
  3. Не забувайте періодично струшувати ємність із настоянкою, не відкриваючи банку.

Nov 2, 2021

У народній медицині золотий вус застосовують як засіб для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура, селезінки, гінекологічних, легеневих та очних хвороб, для відновлення функцій печінки та кори надниркових залоз, для загоєння ран, ударів та опіків, для виведення з організму шлаків.

Для настоїв використовують листя рослини. Один великий лист (не менше 20 см завдовжки) подрібнити і помістити в скляний або керамічну (неметалічний) посуд, залити 1 л окропу, ретельно укутати та наполягати добу. Настій можна також приготувати у термосі. Перед вживанням слід відфільтрувати настій.