Сухе підмор подрібнюють (наприклад, у кавомолці) до порошкоподібного стану, потім готують настоянку. Найпоширеніший рецепт настоянки – 1 столова ложка підмору на 200 мл горілки. Також готують 10%, і 20% настоянку (підмор складає 1/10 або 2/10 частин від загального обсягу).Apr 27, 2019
Підмор заливають гарячою водою і залишають наполягати 15 хвилин. Після цього розпарених бджіл відокремлюють від води і роблять з них компрес, корисний для суглобів. Тримають його до повного остигання. Воду, що залишилася, можна зберегти в холодильнику, щоб використовувати при купанні.
П'ють по 25 крапель після їди 3 рази 8 день протягом місяця. Для оздоровлення організму загалом та зміцнення імунітету. Для профілактики хвороб застосовують по 20 крапель 2 десь у день протягом 2 місяців.
Рецепт приготування настойки з підмору на горілці
- 1 ст. ложку потертих у порошок бджіл;
- залити 400 гр. горілки;
- наполягати 2 тижні у прохолодному місці, щодня збовтуючи вміст;
- після обов'язково процідити через подвійний шар марлі, можна додатково вичавити залишки.