Як приготувати прозорий холодець

  1. Щоб бульйон вийшов прозоримПеред початком готування м'ясо потрібно ретельно промити і замочити в холодній воді на 3-5 годин, повністю опустивши м'ясо у воду. …
  2. Замочене м'ясо вариться у великій каструлі до закипання, після чого воду треба злити, а м'ясо знову промити.

Якщо ви цікавитеся, як приготувати холодець у домашніх умовах, то запам'ятайте ідеальне співвідношення води і м'яса – 2:1. Рідина має бути холодною — так бульйон буде ще смачнішим і апетитнішим. Як тільки бульйон закипить, вогонь зменшують до мінімуму та варять 5–7 годин, у деяких випадках – до 12 годин.

Для приготовлення холодця потрібно враховувати одне незаперечне правило: на 1 кг м'яса1 л води.