Кип'ятити молоко потрібно відразу ж у перший день покупки. Найкраще повільно нагріти його на середньому вогні і помішувати, поки воно закипить. Повільне помішування та нагрівання допомагають утримувати разом воду, вуглеводи, жир і білок. молоці.

Для того, щоб кип'ячене молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка та мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин.

Щоб молоко не втекло і не пригоряло

  1. Наливайте молоко у каструлю не повністю, лише до середини. …
  2. У велику каструлю з водою поставте каструлю з молоком менше. …
  3. Молоко при кип'ятінні не втече, якщо внутрішні стінки каструлі змастити паливним або вершковим маслом, приблизно на 5 сантиметрів вище за рівень молока.