Викладіть перловку у велику ємність і повністю залийте холодною водою. Рівень має бути вищим за крупи на кілька сантиметрів. Залишіть на 2-3 години, а краще на всю ніч. Потім злийте воду і ще раз промийте насіння.May 10, 2019

Чи потрібно промивати перловку Всю крупу, що виготовляється з ячменю, перед вживанням потрібно обов'язково мити – До прозорої води. Після відлущування на крупі залишається мучка з великим вмістом крохмалю. Її просто необхідно змивати, щоби при тепловій обробці зерно не злипалося.

Перловку промивають у холодній воді від крохмалю та рослинного сміття до замочування перед варінням. Після варіння перловка розсипчаста і дуже ніжна, тому її не промивають.

Час замочування перлової крупи може бути від чотирьох до десятої години, тобто можна залишити її у воді на всю ніч. на 1/2 склянки перловки беремо 2 склянки води.