Гартую на звичайній сковорідці, постійно перемішуючи (в духовці це проблематично, хоча хто як звик), по готовності знімаю з конфорки і прямо в сковорідці заливаю гарячий горіх водою, хвилин через 20 горіх готовий – прожарене ядро з м'якою шкаралупою.Oct 7, 2011
Кедрові горішки смажаться аналогічними способами. Викладіть їх на розігріту до середньої температури сковорідку тонким шаром та постійно перемішуйте дерев'яною ложкою. Вже за кілька хвилин вони стануть ідеально підсмаженими. Головне – у жодному разі не відходити від сковорідки.
Процес чищення за допомогою зубів нагадує клацання звичайного насіння. Затисніть між зубами горіх широкою до себе стороною та спробуйте акуратно розкусити плід на дві частини. Порожню шкаралупу, яка залишиться у вузькій половині горіхаслід викинути.
3 спосіб. Для нього горіхи шеф виклала рівним шаром на лист, застелений папером для випічки, і прибрала в розігріту до 180 °С духовку. Через 5 хв. деко висунула і горіхи перемішала. Потім перевіряла їхню готовність кожні 2-3 хв.