На 1 кг тіла на добу потрібно 1,2-2 грами білкової складової. Відповідно, оптимальний рівень білка на добу на 1 особу вагою 60 кг – 72-120 грамів.

Приклад розрахунку БЖУ

  1. Помножимо масу тіла в кг на 10: 80*10 = 800.
  2. Помножимо зростання у сантиметрах на 6.25: 180*6, 25 = 1125.
  3. Помножимо вік у роках на 5: 35*5 = 175.
  4. Складемо цифри, отримані перших двох операціях: 800 + 1125 = 1925.
  5. Віднімемо з отриманої суми третю нашу цифру: 1925 – 175 = 1750.

Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.