За правилами російської мови ми маємо говорити «риб'я». Ми, як виробники, виділяємо два види жирів, залежно від сировини, з якої вони отримані – з печінки або з тушки риб.

Рибний і риб'ячий жири насправді кардинально різняться, незважаючи на те, що обидва жиру одержують із риб. Різниця в тому, що рибний жир робиться з м'яса риби, а жир риб'ячий – це витяжка із печінки риб. Риб'ячий жир – Це харчова добавка, в якій знаходиться великий вміст вітамінів А, D, F, E.

Риб'ячий жир лікує гіпо- та авітаміноз А, допомагає в лікуванні рахіту та гіпотрофії, простудних захворювань, запалень шкіри, проблем із зором (ретиніти, ксерофтальмія, кератомаляція, гемералопія).

Насправді, вони зовсім не ідентичні. Термін "омега-3" використовується для позначення поліненасичених жирних кислот. А рибий і рибний жир – Це назви двох різних продуктів з риби. Риб'ячий жир виробляється безпосередньо з печінки тріски, а рибний жир – З усієї риби.