З тупого кінця яйце легше очищати. Та й найголовніше. Жовток у яйці знаходиться поруч із тупим кінцем, причому близько до краю яйця. Якщо розбити яйце з гострого кінця і почати його звідти є – білок на тупому кінці може прорватися і напіврідкий жовток витікає на стіл або на штани.

Якщо ви не хочете бачити шматочки шкаралупи у розбитому яйці, бийте їх об стіл! Звісно, ​​це не ідеальний на всі 100% метод. Всюдисуща шкаралупа зустрічається і за такого способу. Але, за словами шеф-кухарів, використання стільниці є найбільш надійною технікою. розбивання сирі яйця.

Зварене яйце обертається помітно швидше та довше сирого. В принципі сире яйце і зовсім не розкручуватись і одразу зупиняється. Також варто звернути увагу на час зупинки обертання яйця: якщо при обертанні доторкнутися до вареного яйця, Воно миттєво зупинитися, а сире коливатиметься.

Ніж і яйце Крім цієї неприємності, при ударі ножем може зруйнуватись цілісність жовтка, він розтечеться по сковороді або тарілці, а вам це не потрібно, тому що не вдасться оформити страву правильно. Якщо ніж гострий, то можна, можливо нанести собі травму та порізати пальці. Тому розбивати яйця ножем – Це неправильна ідея.