Заморожений продукт, м'ясо, птиця або риба, поміщається в ємність із прохолодною водою. Рідина має покривати шматок на 75-80%. Її змінюють кожні 30 хвилин. Поступово продукт розморожується, і його можна готувати.

Правила розморожування риби Вимоги СЕС до громадського харчування зобов'язують розморожувати рибу у холодній підсоленій воді протягом 2-4 годин. Розморожування солоною риби має окремі норми. Вимоги передбачають необхідність вимочування її до 12-14 годин у холодній воді, яка, у свою чергу, має змінюватися щонайменше 4 рази.

Не варто розморожувати рибу у теплій чи гарячій водіадже при температурі води 35-40 градусів рибний білок втрачає свої властивості та вбирає гарячу воду замість втраченого м'язового соку та мінеральних солей. Така риба набуває неприємного запаху і стає несмачною.

Головне правило: розморожуйте рибу в холодильнику, тому що ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна. Структура свіжомороженої риби, отримана внаслідок шокової заморозки, дуже крихка.