Відкрити повністю кришку скриня, будь то прямі, гнуті скляні або глухі дверцята. За наявності на дні скриня дренажного отвору – витягти з нього кришку швидкого стоку вод. Підставити піддон під низ скриня! Дочекатися відтавання льоду.

Розморожувати камеру потрібно при вимкненому холодильнику, з відчиненими дверима морозильної камери. Лід, що накопичився всередині камери, після закінчення часу почне танути. Для швидшої розморожування можна поставити посудину з гарячою водою в холодильник, закривши дверцята.

Найпростіший спосіб помити морозильну камеру, це використовувати миючий засіб для миття посуду та м'який шматок тканини або губку. Такий мильний розчин легко видалити бруд та сліди жиру на стінках. скриня і легко змиється.

Щоб уникнути утворення великого шару льоду та підтримувати енергоспоживання на низькому рівні, морозильну камеру рекомендується розморожувати один або два рази на рік. Можливо що розморожування потрібно проводити частіше, якщо у приміщенні підвищений рівень вологості.