Рибу розморожують на виробничих столах або у воді за температури не вище +12°С, з додаванням солі з розрахунку 7 – 10 г на 1 л. Не рекомендується дефростувати у воді рибу осетрових порід та філе.

Рибу занурюють у воду температурою плюс 0,5 – 1,0 ° С, близької температури льодоутворення. За рахунок акумульованого тканинами риби холоду відбувається розморожування внаслідок намерзання її поверхні льоду.

Головне правило: розморожуйте рибу в холодильнику, тому що ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна. Структура свіжомороженої риби, отримана внаслідок шокової заморозки, дуже крихка.

Проста інструкція з розморожування риби З морозилки дістаньте рибу, не виймайте її з вакуумної упаковки. Візьміть тарілку та викладіть у неї продукт. Помістіть рибу на нижню полицю холодильника (температура від 0 до 5°C) і залиште на ніч. Якщо температура в холодильнику вище 5°C, достатньо буде 6 годин.