Найкращий спосіб розморозити мідії, вийняти пакет із морозильної камери та залишити його на верхній полиці холодильника для поступового розморожування на 7–8 годин. Якщо необхідно розморозити продукт швидко, не варто використовувати для цього крутий окріп. Найкраще вийняти мідії з пакета і помістити їх у друшляк.

Розморожувати бажано ніжно і тривало – добу на нижній полиці холодильника при температурі +5 градусів С. Цей спосіб зберігає текстуру, смакові та корисні властивості морепродуктів.

  1. Заморожені мідії розморозити. Цибулю та часник очистити і дрібно нарізати. чебрець промити.
  2. У каструлю викласти мідії, цибуля, часник, гілочки чебрецю. Додати 200 мл води та вино, довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин.
  3. Нерозкриті мідії викинути. Лимон нарізати на скибочки. …
  4. Перед подачею викласти на мідії лимон та петрушку.

Dec 16, 2020

очищені варено-морожені – 2-3 хвилини; свіжі в раковинах – 3-7 хвилин; свіжоморожені в раковинах – 5-10 хвилин; варено-морожені в раковинах – 3-4 хвилини.