Ви повинні прорізати рибу до нижньої щелепи, розділивши навпіл кістку частину, що знаходиться між передніх плавників. Найзручніше видаляти нутрощі, захопивши їх пальцями біля основи голови.4 Dec 2012

Дотримуючись рибу рукою зверху, відтягувати м'ясо та продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самого основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м'яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.

Дрібну рибу і рибу середніх розмірів частіше потрошать, не розкриваючи черевця. Для цього відокремлюють голову і з нею частина нутрощів, а через отвір, що утворився, зачищають черевну порожнину. За будь-якого способу обробки риби, якщо залишають голову, зябра риби обов'язково видаляють.

0:101:16Suggested clip 34 secondsЯК ШВИДКО І ПРОСТО ПОЧИЩИТИ РИБУ і … – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip