Для консервування столового оцту потрібно брати в невеликій кількості: достатньо 1 ст. л. 9-процентного оцту в 1 л рідини. Оцет або есенцію не можна додавати під час варіння: вони зникнуть.

Оцет та оцтова кислота – взаємозамінні інгредієнти. Якщо в рецепті вказано кількість оцтової кислоти 70%, її можна без проблем замінити їдальнею оцтом. Для цього 1 частина 70% оцтової есенції замініть на 7,8 частини 9% їдальні оцту.

Для прикладу: у рецепті запропоновано розбавити у 2 літрах води 15 мл оцтової есенції 70%. У тебе є яблучний 5-відсотковий оцет. Концентрація в 5% менше концентрації в 70% у 14 разів. Отже, замість 15 мл оцтової есенції потрібно взяти 15*14=210 мл яблучного оцту.

у 8 ложках 9%-го оцту міститься 1 ложка есенції та 7 води. Їх співвідношення 1 до 7. Знаючи правильне співвідношення есенції та води в їдальні оцті певної концентрації, можна з легкістю розрахувати необхідну кількість складових, що змішуються для його отримання: 3% – 1 мл есенції і 20 мл рідини (1:20);