Сотейник з товстим дном добре сполосніть холодною водою, всипте цукор та додайте воду. Поставте сотейник на невеликий вогонь і прогрійте до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Заважайте акуратно, не забризкуючи стінки сотейника.

Сахароза C12H22O11 плавиться в інтервалі від 160 до 192°С. Приблизно при 185 ° С вона плавиться з утворенням карамелі і при цьому розкладається. Тому такого поняття, як температура кипіння, для цукрози немає.

цукрового піску насипте на сковороду. Злегка змочіть його водою та нагрівайте на повільному вогні постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб продукт не пригорів на дно. Коли маса закипить і стане золотисто-коричневого кольору, зніміть її з плити і розлийте гарячу по змащеним вершковим або рослинним маслом формах.