Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатини абсолютно ідентичні, якщо мають одну й ту саму силу желювання.

У воду кімнатної температури всипати желатин, розмішати. Залишити на 30-35 хвилин. За цей час желатин набухне. Викласти мисочку з набряклим желатином в каструлю з гарячою водою і помішувати, поки желатин не розчиниться (воду до кипіння не доводити).

Розвести желатин просто: розчинити в холодній воді, далі долити рідини до потрібного об'єму, підігріти.Як приготувати

  1. Важливо дотримуватись пропорцій, інакше може вийти гумовий виріб: …
  2. Не можна желатин кип'ятити. …
  3. Не можна остуджувати желатинову суміш у морозилці, вона закристалізується; …
  4. Термін придатності має важливе значення.

Пропорції желатину для желе та холодця Ефект тремтячого желе створюється при співвідношенні 20 г желатину на 1 л рідини. Оптимально для ніжного заливного та молочних десертів. При розведенні 40 г желатину на 1 літр рідини, вийде твердіший результат.