Якщо загусник пектин просто всипати в рідину, його частинки розбухнуть і злипнуться – «комок», що вийшов, буде розчинятися у воді дуже довго або не розчиниться зовсім. Щоб цього уникнути, змішуйте пектин із 2-3 ст. ложками цукру і лише після цього додавайте в блюдо.

Пектін додається в кипляче варення або фруктове пюре, при цьому попередньо необхідно зробити премікс: пектин змішати з невеликою кількістю цукру, щоб у варення він розподілився рівномірно. Це пов'язано з особливостями розчинення пектину.

Не треба розчиняти пектин у теплій воді, оскільки це знизить його корисні властивості. Розчинений пектин треба залишити на кілька хвилин, щоб він набух, потім його можна додати до кислого молока, фруктового соку або додати невелику кількість води та випити.

5 хвилин Кип'ятити страва з пектин не можна довше 5 хвилин, тому що при більш тривалому кип'ятінні, пектин втратить свої желюючі властивості.