Праворуч від тарілки кладемо ніж (лезом до тарілки) та ложку, зліва – вилку. У разі святкової «подачі» страв на столі над тарілкою кладуть різноспрямовано десертну вилку, а над нею – ложечку для чаю чи кави; на пиріжкову тарілку – додатковий ніж. Це більш ніж достатній мінімум.

Простий, лаконічний декор із використанням двох відтінків кольору. Для Нового року підійдуть, наприклад, білий та золотий. Весь посуд та аксесуари повинні бути однотонними. Розбавити кольорову гаму можна акцентно: мінімальний принт на серветках, ялинкові іграшки або свічники у колір декору, однотонні композиції на столі.

Послідовність сервірування столу Сервірувати стіл слід згідно з наступним планом: скатертина; тарілки; столові прилади; келихи, фужери, склянки; серветки; прикраса столу.

Для щоденного використання встановлюють вилку зубами вгору з лівого боку від тарілки, праворуч – ніж ріжучим кінцем до тарілки та ложку, увігнутою частиною донизу.

  1. Прилади встановлені – справа за малим. …
  2. І останнє – серветки. …
  3. Це були найпростіші правила щодо сервірування столу на кожен день.

Jul 24, 2020