Кількість гостей Наприклад, вважається, що кожному гостю потрібно по 400 грамів салатів та холодних закусок та по 200 грамів основної страви. Так що якщо скласти банкетне меню на 20 осіб, то салатів та холодних закусок потрібно загальною вагою не менше 8 кг, а гаряча страва без гарніру має важити 4 кг або більше.

Орієнтир для урочистого банкету:

  1. 350-400 г готових страв на людину для святкування від 1 до 2-х годин;
  2. 550-600 г у середньому буде потрібно для 1 гостя на заході від 2 до 4 годин;
  3. 800-1200 г на особу для випускного або ювілею;
  4. для весілля беруть не менше 1500 г блюд з урахуванням ваги торта.

Oct 22, 2021

Згідно з традицією, на банкеті подають такі страви:

  • холодні закуски (гриби, маринади, м'ясні нарізки);
  • гаряче. Ідеальний варіант – запечена риба чи овочі, приготовані на відкритому вогні;
  • салати з м'ясом, овочами чи морепродуктами;
  • Головна страва. Готується з м'яса та подається з оригінальним соусом та гарніром;
  • десерт.

Jan 15, 2020