Під кришкою значно простіше посмажити картоплю дійсно смачно, не пересушивши і не перетворивши її на парено-варену. Спробуйте! Очищаємо картоплю, споліскуємо її під проточною водою і не кладемо її в каструльку з водою, а обсушуємо паперовими рушниками.

Викладаємо в сильно розігріту олію обсушену картоплю і залишаємо її в спокої, не заважаємо до того моменту, поки знизу на картопля не утворюється скоринка. Кришкою сковорідку НЕ накриваємо! Вам не потрібно добиватися дуже інтенсивної скоринки і особливо потрібно стежити за тим, щоб картопля знизу не підгоріла.

Коли картопля вже рівномірно підрум'янилася, кидаємо зверху на неї цибулю і закриваємо кришкою. Краще, щоб кришка не прилягала до цибулі з картоплеющоб усередині було повітря. У такий спосіб цибуля пропариться і віддасть свій аромат. За кілька хвилин знімаємо кришку, перемішуємо і смажимо далі без кришки до готовності.