На трилітрову каструлю знадобиться 3 чайні ложки солі. Тобто нормальна пропорція – 1 чайна ложка на літр страви. Будь-які страви, які готуються в бульйоні чи воді та складаються з прісного тіста, солять на стадії закипання рідини. Саме із солоної рідини страва вбиратиме необхідну кількість солі.
Скільки класти солі?
- м'ясо для смаження та запікання – приблизно 1/2 столової ложки солі на кілограм;
- стейки – 1 чайна ложка на кілограм;
- котлети – 1 чайна ложка на кілограм фаршу;
- риба – приблизно 3 чайні ложки солі на кілограм;
- дріжджове тісто – 2 щіпки на кілограм;
Помірною і дійсно достатньою кількістю солі є кількість 5-7 грамів солі на умовні 1 літр/1 кілограм продукту. Причому дивіться – 5 грамів – це стільки – те що називається чайна ложка без верху (або без гірки).
«Щоб не пересолити, треба завжди солити руками, пальцями, акуратно. Не з ложки, не з сільнички, а тільки пальцями, тоді ти точніше відчуватимеш скільки солі потрібно взяти і не помилишся.