Які фрукти сушать у сушарці:

  • будь-які цитрусові, включаючи апельсини, грейпфрути, мандарини, лимони та цедру;
  • яблука;
  • груші;
  • персики, абрикоси, нектарини;
  • банани;
  • екзотичні фрукти (ківі, манго, папайя, ананаси та інші).

Фрукти потрібно нарізати тонкими часточками – не більше 5 мм завширшки. Сушать їх за нормальної температури 60–65 °З. Час сушіння потрібно виставляти на кшталт фрукта: ківі висушується за дві години, банан — за чотири, а яблука та груші – за 8-16 годин. Персики та абрикоси сушать близько 10 години, попередньо теж нарізають.

Як правильно сушити фрукти і овочі Тонким шаром викладаємо один вид овочів або фруктів. Сушимо при температурі не більше 80 градусів приблизно 8-12 годин. При цьому духовку потрібно відкрити, щоб була циркуляція повітря. Періодично овочі та фрукти потрібно перевертати, а ягоди перемішувати.