Сушитися риба повинна в сухому, провітрюваному приміщенні, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Містяни можуть сушити рибу на балконі або на лоджії, а ті, хто живе в сільській місцевості, сушать рибу в сараї або на горищі будинку, підвісивши так, щоб її не дістали коти.
Як в'ялити рибу в духовці
- Тушку натерти сіллю та приправами.
- Поставити під гніт на 48 годин.
- Ретельно промити та просушити просолену рибу.
- Викласти рибну тушку на лист.
- Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2:00.
- Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити.
Процес в'ялення риби займає від 1 до 3 діб, залежно від величини та сорту риби, а також від її жирності.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристалики, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018