Як сушити волоські горіхи у шкаралупі в духовці – поради викласти їх на лист і розігріти духовку до 40-45 ° С; поставити деко в духовку на три години, не закриваючи дверцята духовки; за півгодини до закінчення сушіння збільшити температуру до 60 ° С; витягнути лист і залишити горіхи на столі до охолодження.Nov 12, 2022

Нагріти духовку до 45 ° і поставити в неї горіхи на 3:00. Дверцята духової шафи повинні бути злегка відкриті для доступу свіжого повітря. Через 3 години температуру підвищити до 70°С та тримати горіхи в духовці ще близько півгодини. Дістати горіхи з духовки і залишити на повітрі до повного остигання.

Перший крок для сушіння – це відібрати зрілі плоди. Потім всі відібрані плоди в шкаралупі розкласти на деко і поставити в попередньо розігріту духовку. Прогрітою вона має бути до 90°С, а горіхи сушитись приблизно 2-2,5 години в залежності від розміру.

Термін зберігання активованих горіхів – 2-3 дні у холодильнику (для сирих), 5-7 днів – для підсушених (у темному, сухому місці), 2 тижні – для обсмажених.