Замочувати цілий горох слід на кілька годин, а найкраще – замочити його на ніч, тоді він звариться швидше. Додайте в горох після закипання кілька столових ложок вершкового масла або тваринного жиру, це прискорить варіння.

Обов'язково посолити воду! Сіль також допомагає гороху розваритися, розм'якшуючи його.Отже резюмуємо коротко:

  1. використовуємо цільний горох;
  2. заливаємо водою на 1-2 сантиметри зверху;
  3. воду обов'язково солимо;
  4. у процесі варіння знімаємо піну і підливаємо воду потроху за необхідності;
  5. м'який розварений горох готовий.

0:041:07Suggested clip · 42 secondsБУДЬ-ЯКИЙ ГОРОХ варю за 5 ХВИЛИН. хоч в суп, хоч в кашу.YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip