Щоб зменшити це подразнення шлунка, після очищення часнику бажано відкрити зубчик та видалити з нього проросток. Саме він найбільше дратує шлунок. Також добре б дрібно нарізати часточку часнику і дати постояти не менше п'яти хвилин перед додаванням її в блюдо або перед тим як з'їсти її сирою.

Корисні властивості часнику виявляються лише у свіжому вигляді, а після термічної обробки або сушіння часник втрачає всю свою користь та лікувальні властивості. При розумному вживанні часник допомагає зміцнити імунітет людини та зміцнити її захисні функції.

Часнику в день можна з'їдати від половини до одного зубчика день. Вже в цій кількості міститься близько 3000-6000 мкг аліцину.

При цьому даний продукт містить ефірні олії, які провокують апетит і активують роботу підшлункової залози. А це небезпечно за панкреатиту. Також часник може спровокувати аритмію або тахікардію та сприяти розвитку жовчнокам'яної хвороби.