опустити в суміш шматки м'яса; витримувати продукт у солоній воді зі спеціями у холодному місці не менше трьох діб; добре просолений напівфабрикат видалити з розсолу і покласти під гніт не менше ніж на годину для позбавлення від вологи.

Інгредієнти для В'ялене м'ясо за сімейним рецептом»: М'ясо (філійна частина свинини, яловичини, куряче філе, філе індички) – 1.5 кг Сіль (велика, без добавок) – 60 г Цукор – 15 г

Готове м'ясо вийняти з бульйону, посолити, дати йому охолонути і трохи обсохнути, після чого пропустити через м'ясорубку. Отриманий фарш розсипається тонким шаром на чистому листі і висушується в заздалегідь прогрітій духовці або печі при температурі близько 90 градусів до повного висихання.