Варити бульйон рекомендується від 8 до 72 години. Чим довше вариться, тим краще. Для смаку можна додати моркву, цибулю, спеції – на ваш смак. Готовий бульйон можна зберігати в холодильнику в скляних банках з кришками протягом 5-7 днів, а також можна заморозити порційно.
Кістковий бульйон – бульйон, зварений з кісток, Найчастіше попередньо обсмажених/запечених у духовці. При їх довгому варінні, від 6-7 год і більше, міститься в них білок колаген (основа сполучної тканини організму, що забезпечує її міцність та еластичність) переходить у воду.
Інгредієнти:
- рубані яловичі мозкові кістки – 1,5 кг;
- м'ясисті кістки (можна короткі ребра) – 1 кг;
- цибуля ріпчаста, морква, черешки селери – по 1 шт;
- цибуля-порей – стебло;
- чебрець – 2 гілочки;
- лавровий лист – 1 шт;
- часник – 2 зубці;
- чорний перець горошком – 1 ч. л;
Рекомендується пити за 20 хвилин до сніданку, щоб засвоїти максимум корисних речовин. Як перекушування бульйон можна взяти на роботу, на прогулянку та до школи. Як спортивне харчування, після інтенсивного тренування. Як інгредієнт під час приготування улюблених страв.