Як варити гречку у каструлі Викладіть крупу у каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин|мінути|. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба одразу після додавання крупи.

Як готувати гречку При приготуванні каструлю треба обов'язково накривати кришкою. Якщо цього не зробити, води википить набагато більше, а зерна підгорять. Під час приготування кашу не потрібно помішувати, а кришку знімати. Це порушить увесь процес.

Гречана крупа вариться із співвідношення 1:2. Це означає, що на один склянка крупи знадобиться два склянки води. Гречка збільшується в обсязі вдвічі, тому одного склянки сухої крупи вистачить на три повноцінні порції каші чи гарніру.