Дочекайтеся, поки кипіння, що перервалося, відновиться, і засікіть 1,5–2,5 хвилини. Варіть кальмарів при бурхливому кипінні, не накриваючи кришкою. Після закінчення зазначеного часу каструлю потрібно зняти з вогню та закрити кришкою. Дайте кальмарам охолонути протягом 10-15 хвилин.

Якщо ви хочете зробити це, візьміть велику каструлю, налийте в неї води, підсоліть та поставте на вогонь. Коли вода почне кипіти, покладіть у каструлю кальмари, дочекайтеся повторного закипання і зніміть каструлю з плити. Залишіть постояти кальмари окропі під кришкою в каструлі 15 хвилин.

Скільки потрібно варити кальмари Кладемо очищені тушки окропу. На сильному вогні знову доводимо до кипіння, трохи прикручуємо. Скільки варити кальмари після закипання води залежить від розміру тушок. Дрібних я варю 1 хвилину, більше – 2 хвилини.