Якщо вам потрібно, щоб картопля не розвариласяДодайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменште його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин.
У холодну воду всипте сіль і одразу викладіть вимитий картопля. Після закипання варіть на середньому вогні 25-30 хвилин. Секрет цього способу в тому, що сіль витягає вологу з бульб і картопля виходить дуже щільною. Ідеальний варіант для салатів!
Варити картоплю у шкірці (в мундирі) або очищену Для салатів краще варити картоплю "в мундиріШкірка оберігає бульби від киплячої води і допомагає їм краще зберігати форму. Молода картопля зварена в шкірці ще й криниця корисних речовин, особливо калію.