очищені варено-морожені – 2-3 хвилини; свіжі в раковинах – 3-7 хвилин; свіжоморожені в раковинах – 5-10 хвилин; варено-морожені в раковинах – 3-4 хвилини.

Відрізати "кишечник" мідій. Він розташований вище за неї, через його стінки просвічується неперетравлений вміст. Найзручніше видаляти кишечник кулінарними ножицями, але можна і ножем. Промити мідії під проточною водою, стиснути в кулаку, щоб пішла зайва рідина.

  1. Заморожені мідії розморозити. Цибулю та часник очистити і дрібно нарізати. чебрець промити.
  2. У каструлю викласти мідії, цибуля, часник, гілочки чебрецю. Додати 200 мл води та вино, довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин.
  3. Нерозкриті мідії викинути. Лимон нарізати на скибочки. …
  4. Перед подачею викласти на мідії лимон та петрушку.

Dec 16, 2020