Варити молоко потрібно на слабкому вогні, не відходячи від каструлі та періодично його помішуючи. Як тільки пінка, що утворилася, з бульбашок почне підніматися, потрібно вимкнути вогонь, здути піну або зняти каструлю з плити, щоб молоко не втекло.
Візьміть відповідний посуд для кип'ятіння, переконайтеся, що вона чиста та наповніть ємність молоком. Не наливайте до країв, щоб воно не втекло, коли закипить. Не залишайте каструльку без нагляду та час від часу помішуйте вміст. Так продукт прогріється поступово.
Для того, щоб кип'ячене молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка та мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин.
Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.