Якщо ви зібралися варити заморожені білі гриби, зверніть увагу на їх спосіб підготовки. Для варено-мороженої нарізки достатньо 20-30 хвилин, заготівлю із сирого продукту краще варити не менше 40 хвилин.14 ​​Sept 2022

Гриби перед кулінарною обробкою розморожувати ні в якому разі не потрібно! Втрачаючи вологу, вони втрачають свою структуру та смакові якості, тому етап розморожування з технології приготування грибів ми виключаємо.

Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть лише для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин. Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.

Як і скільки варити печериці на плиті Свіжі цілі та великі гриби варіть на невеликому вогні 10-15 хвилин після закипання, розрізані на шматочки – 5-7 хвилин. Розморожені печериці зваряться в середньому за 7-10 хвилин. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.