А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.Jan 28, 2015

Щоб правильно відварити заморожені кальмари, закип'ятіть у каструлі 2 л води, додайте на смак сіль, а також перець горошком і лавровий лист. З останнім не переборщіть, інакше м'ясо морепродукту набуде гіркоти. Дайте воді зі спеціями трохи покипіти, буквально 5 хвилин.

Час варіння кальмарів до готовності становить від 1,5 до 2,5-3 хвилини, залежно від способу їх приготування. Перший варіант варіння кальмарів – Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати|добавляти| трохи солі (за бажанням).

Якщо ви хочете це зробити, візьміть велику каструлю, налийте в неї води, підсоліть і поставте на вогонь. Коли вода почне кипіти, покладіть у каструлю кальмари, дочекайтеся повторного закипання і зніміть каструлю з плити. Залишіть постояти кальмари окропі під кришкою в каструлі 15 хвилин.