Слід вибирати тільки здорові плоди гарбуза, однорідні за кольором правильної форми та достатніх розмірів. У ґрунт під рослини, які призначені для збирання насіння, не слід вносити надто багато добрив. Це дозволить скоротити вегетаційний період, щоб у насіння було достатньо часу для визрівання.

Також не рекомендується вживати насіння у великій кількості через високу жирність людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту – при гастриті, підвищеній кислотності шлунка тощо.

Насіння знаходяться в щільній оболонці світло-бежевого кольори. За формою насіння гарбузове схожі на кавунові, але, як правило, більші за розміром. Колір насіння без шкірки варіюється від болотяного до коричневого, залежить від сорту гарбуза.

Шкода гарбузового насіння для організму людини полягає у надмірному їх вживанні. Саліцилова кислота, що знаходиться у складі насінняможе викликати запалення шлунка. Дуже корисно вживати гарбузове насіння у несмаженому вигляді. Підсмажені чи підсолені, вони сприяють відкладенню солей у суглобах.