Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо ідеально дозрілий. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Оскільки після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.19 May 2022

В цілому, не так важливо відрізняти авокадо за сортами, як розуміти: перед вами стиглий фрукт чи ні. Основні правила: черешок повинен легко відокремлюватися, але не відвалюватися самостійно – швидше за все, авокадо виявиться гнилим; якщо вибираєте фрукт із зеленою шкіркою, вона повинна бути насиченого зеленого відтінку.

Стиглі авокадо Вибираючи авокадо для ролів, звертайте увагу на дві ознаки: м'якість та колір черешка. Тверді не має потрібного смаку і незручні у приготуванні, а черешок, що підгнив, означає зіпсованість. На дотик м'якоть має злегка проминатися пальцем. А колір під живцем має бути світло-зелений.

Він повинен бути трохи м'яким. Часто продають дуже тверді плоди авокадо – У них м'якоть як дерев'яна, це зовсім не те. Авокадо повинен бути не гнилим, не мати прозорих напіврідких плям на шкірці, але він повинен бути м'яким – злегка піддаватися під пальцем як стиглий персик.