У складі не повинно бути нічого зайвого: сама тріскова печінка, трохи солі, іноді – лаврушка та спеції. Жодних «Е-шек» чи консервантів у хорошій консервованій печінці тріски бути не повинно! Хорошою ознакою якісних консервів із печінки тріски буде вказівка, що вона виготовлена за ГОСТом.Oct 8, 2020
Лідером рейтингу стала печінка тріски трьох торгових марок: «Ашан», «Смачні консерви» та Nord Pilgrim – все російського виробництва. Ці консерви відповідали не лише всім обов'язковим вимогам законодавства, а й випереджальним вимогам стандарту Роскачества.
Щоб переконатися, що перед вами справді правильна печінка тріски, подивіться на заводське маркування, видавлене на кришці. Асортиментний знак консервів.Печінка тріски натуральна» – 010. Ці цифри шукайте на початку другого ряду.
Колір печінки має бути від бежевого до світло-коричневого або сірого різних відтінків. А колір жиру повинен бути від солом'яного до жовтого. Немає стандартів на кількість самої печінки у банку. Але виробник повинен вказувати цю інформацію на етикетці.