Якщо в рецепті не вказано тип паприкиМи рекомендуємо використовувати саме солодку. Солодка паприка забезпечує більш солодкий смак, але копчена паприка додасть смачну, тонку димність. Деякі страви потребують саме солодкої паприцідля збалансування інших спецій.

Необхідно насипати на лист тонким шаром паприку, придавити зверху білим листом та оцінити: Колір та насиченість кольору. Якісний порошок паприки має рівномірно-забарвлений, характерних відтінків яскраво-червоного кольору, однорідний помел та розсипчастість. Тьмяний колір свідчить про підмішування спента в сировині.

Люди, які мають хвороби печінки нирок, панкреатит, холецистит, а також виразку шлунка, різні ерозії, гастрит в загостренні, які страждають на епілепсію, стенокардією не повинні вживати в їжу паприку ні в якому разі. Перець може стати причиною алергії.